PSV treft Bayern, Atlético en Rostov

Barça treft Man City van oud-coach Guardiola
Barça treft Man City van oud-coach Guardiola

PSV stuit in de groepsfase van de Champions League op Bayern München, Atlético Madrid en FK Rostov. Dat was donderdag het resultaat van een loting in Monaco, waaraan ook Clarence Seedorf en Ruud van Nistelrooij medewerking verleenden.

Bij Bayern München staat Arjen Robben onder contract. De aanvoerder van het Nederlands elftal voetbalde van 2002 tot en met 2004 voor de landskampioen uit Eindhoven.

PSV trof Atlético Madrid vorig seizoen in de achtste finales van de Champions League. Na twee duels zonder doelpunten nam de club uit Spanje de strafschoppen beter. Atlético Madrid reikte tot de finale van de Champions League, waarin Real Madrid te sterk was.

FK Rostov was verantwoordelijk voor de uitschakeling van Ajax in de laatste voorronde van de Champions League. De nummer twee van vorig seizoen in Rusland vernederde de bezoekers uit Amsterdam woensdagavond met 4-1. Het duel in de Arena eindigde onbeslist (1-1).

PSV-aanvoerder Luuk de Jong noemt de poule „lastig”. Tegelijkertijd ziet hij ook mogelijkheden om te ‘overwinteren’. „Dat hebben we vorig seizoen ook aan heel Europa laten zien. Het worden mooie wedstrijden tegen Bayern en Atlético. Ajax heeft het moeilijk gehad met Rostov. Ik hoop dat wij van ze kunnen winnen.”

PSV opent de nieuwe campagne in het belangrijkste Europese clubtoernooi op 13 september met een thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid. Op 28 september gaat de kampioen van Nederland op bezoek bij FK Rostov. PSV is op 19 oktober te gast bij Bayern München, dat op 1 november in Eindhoven speelt. Op 23 november staat het uitduel met Atlético Madrid op het programma. PSV sluit op 6 december de groepsfase af met een thuiswedstrijd tegen FK Rostov. De nummer drie van de poule bekert na de winterstop verder in de Europa League. (ANP)