Pechtold stopt als D66 niet in kabinet komt

D66 zit momenteel met twaalf mensen in de Tweede Kamer. In de peilingen staat de partij op zo’n achttien, negentien zetels.

Jerry Lampen/ANP

Alexander Pechtold stopt als leider van D66 als zijn partij na de verkiezingen niet in het kabinet komt. Dat zei hij donderdagavond in het televisieprogramma Pauw. Als D66 niet kan meeregeren “dan is het wel eens tijd voor een ander”, zei Pechtold.

Van 2005 tot 2006 was hij minister voor bestuurlijke vernieuwing en Koninkrijksrelaties in het kabinet Balkenende II. Pechtold is sinds 2006 leider van D66. De partij heeft onder Pechtold continu in de oppositie gezeten. Hij wil graag weer minister worden, zei hij in Pauw.

Zijn partij presenteert vrijdag haar verkiezingsprogramma. Pechtold zei in Pauw dat daarin opnieuw de nadruk zal liggen op onderwijs en op banen. Op 15 maart 2017 zijn de Tweede Kamerverkiezingen in Nederland. D66 zit momenteel met twaalf mensen in de Tweede Kamer. In de peilingen staat de partij op zo’n achttien, negentien zetels.

Het D66-verkiezingsprogramma is inmiddels gepresenteerd. Lees ook: D66: ‘optimistisch Nederland’ met beter onderwijs en gelijke kansen

    • Bas Tooms