Nederlands Elftal

Gullit geen assistent: ‘Wat Van Breukelen zegt, is niet waar’

Ruud Gullit heeft niet geëist dat hij bij een eventueel vertrek van Danny Blind zou promoveren naar de functie van bondscoach van het Nederlands elftal. De oud-topvoetballer zegt dat vrijdag tegen de NOS in reactie op de uitleg van technisch directeur Hans van Breukelen van de KNVB.

Die zei eerder op de dag in Zeist dat Gullit geen assistent-bondscoach is geworden omdat de KNVB niet aan zijn voorwaarden wilde voldoen. Een daarvan zou zijn dat Gullit de garantie wilde dat hij Blind of zijn eerste assistent Marco van Basten bij vertrek kon opvolgen.

„Wat Van Breukelen zegt is pertinent niet waar”, aldus Gullit. „Ik heb gevraagd aan de bond of ik op papier kon krijgen of ik bij een vertrek van Blind of de andere assistent Marco van Basten opnieuw kon onderhandelen over mijn positie. Voor Van Breukelen was dat logisch, maar hij weigerde dat in het contract te zetten. Daar kon ik niet mee leven.”

Gullit spreekt ook zijn verbazing uit over de weigering van de KNVB een tussentijdse vertrekclausule op te nemen in het contract. „Dat begrijp ik niet. Een clausule om te vertrekken bij een verbeterde aanbieding is heel normaal in de voetbalwereld.” Van Breukelen wees op de situatie van Dick Advocaat, die na drie oefeninterlands alweer vertrok als assistent van Danny Blind. „Dat willen we niet nog een keer meemaken”, benadrukte Van Breukelen. (ANP)