Natuurgenezer

Duits OM richt zich op vijf patiënten kliniek Klaus Ross

Het onderzoek naar de ‘natuurgenezer’ Klaus Ross focust zich niet op de eerder genoemde zeventig gevallen, maar op vijf gevallen. Dat maakte het Duitse Openbaar Ministerie vrijdag bekend. De kliniek kwam in opspraak na het overlijden van drie patiënten. Tot nu toe is er geen verband gevonden tussen de dood van de patiënten en de behandelingen in de kliniek. Bekend was dat zij een controversieel, maar niet verboden preparaat kregen toegediend: een zogeheten ‘glucoseblocker’. Ross richtte zich met zijn alternatieve kliniek op Nederlandse kankerpatiënten die in het reguliere medische circuit waren uitbehandeld, of daar geen vertrouwen in hadden. In de alternatieve kliniek werden daarnaast veel Duitsers en Belgen behandeld. „Effectiever dan chemotherapie”, schrijft de kliniek op haar website. (NRC)