Man veroordeeld tot zes jaar cel voor doden ex-vriendin

De man schopte de vrouw zo hard dat ze overleed. Hij heeft haar daarna begraven.

Het beeld van vrouwe Justitia op het voormalige Gerechtgebouw in Rotterdam aan de Noordsingel.
Het beeld van vrouwe Justitia op het voormalige Gerechtgebouw in Rotterdam aan de Noordsingel. Roos Koole / ANP

Een 43-jarige Utrechter is veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor het geven van een dodelijke trap aan zijn ex-vriendin. Hij schopte haar vorig jaar zomer één keer zo hard tegen haar romp, dat ze daardoor is overleden. Daarna begroef de man haar.

Het lichaam van de vrouw werd ruim twee weken later gevonden, met hulp van speurhonden. De Utrechter ontkende in de rechtszaal zijn ex-vriendin om het leven te hebben gebracht, maar de rechtbank vond echter dat er genoeg bewijs is. Zo werden er bijvoorbeeld bloedresten van de vrouw aangetroffen in de kofferbak van de man, was er een belastende verklaring van een getuige en heeft de man na het incident gebruikgemaakt van de telefoon van zijn ex-vriendin.

Geen afscheid voor nabestaanden

De vrouw was in juli vorig jaar met haar auto naar het huis van de man gereden om haar kinderen te zien. Na haar bezoek vernam niemand meer iets van haar. De rechtbank neemt het de Utrechter kwalijk dat nabestaanden geen afscheid hebben kunnen nemen van de vrouw, en een tijd in onzekerheid leefden voordat het stoffelijk overschot werd gevonden.

Bij het opleggen van de straf werd rekening gehouden met feit dat er sprake was van één schop. Er is daarmee niet vastgesteld dat het de bedoeling was van de man om zijn ex-vriendin te doden.