Halfjaarcijfers

Taxidienst Uber lijdt ruim 1 miljard verlies

Internettaxibedrijf Uber heeft over de eerste zes maanden van het jaar een brutoverlies van 1,2 miljard dollar (1,06 miljard euro) geleden. Dat zei financieel topman Gautam Gupta tijdens een bijeenkomst met zijn investeerders. Uber schreef in het tweede kwartaal 750 miljoen dollar aan rode cijfers. In het eerste kwartaal was dit 520 miljoen dollar negatief. De bedragen zijn exclusief aftrek van rente, belastingen en afschrijvingen. Uber is niet beursgenoteerd en daarmee niet verplicht om zijn resultaten te presenteren. Het uitbetalen van chauffeurs is veruit de grootste kostenpost. Ook steekt Uber veel geld in verdere groei van de onderneming. Met boekingen voor zijn ritten haalde Uber in het eerste kwartaal ruim 3,8 miljard dollar op. In het tweede kwartaal was dit ruim 5 miljard dollar. (ANP)