Europa league

AZ plaats zich eenvoudig voor groepsfase

AZ heeft zich donderdagavond geplaatst voor de groepfase van de Europa League. De ploeg van John van den Brom speelde in Alkmaar doelpuntloos gelijk tegen FK Vojvodina, nadat het een week eerder de heenwedstrijd in Servië won met 3-0. Hoewel AZ tijdens de wedstrijd nauwelijks in de problemen kwam, was coach Van den Brom niet helemaal tevreden. „We hebben niet op de manier gespeeld zoals we dat willen, maar wel de groepsfase bereikt en dat was het doel”, zei hij na afloop. AZ loot vrijdag net als Feyenoord en Ajax voor de poule-indeling van de Europa League. Feyenoord plaatste zich als bekerwinnaar rechtstreeks voor de groepsfase, Ajax strandde dinsdag in de laatste voorronde van de Champions League. Heracles overleefde de voorrondes niet. (ANP)