Een korte broek hóeft niet camping te schreeuwen

Ingepakt

Voor elke situatie goed gepakt. Slot: een mannengarderobe voor een zomerse stedentrip.

De korte broek is de afgelopen jaren meer en meer geaccepteerd, ook voor in de stad.
De korte broek is de afgelopen jaren meer en meer geaccepteerd, ook voor in de stad. Illustratie Milou van Rossum ©

Het is op zich prachtig dat er nog mannen zijn die de regel ‘In de stad geen korte broek’ hanteren. Het toont aan dat ze om hun uiterlijk geven en bovendien manieren hebben. Maar behalve dat je in korte broek niet alle kerken in mag, is er geen enkele reden om er aan vast te houden. Een korte bróek hoeft niet camping te schreeuwen. De kunst is hem te combineren met minstens een gekleed element: een jasje, een overhemd, nette veterschoenen. Een paar jaar geleden droegen modieuze mannen zelfs stropdassen bij korte broeken.

Hier een leeftijdloze en tikje Franse combinatie die casual en toch stads is: een niet al te korte korte broek, een klassiek Bretons T-shirt met liefst lange mouwen, hagelwitte tennissneakers en een jasje voor als het iets kouder is. Zorg wel dat het jasje van katoen of dunne wol is en niet dezelfde kleur heeft als de broek. In plaats van sneakers zijn sandalen (van leer, dus geen sportsandalen) of espadrilles ook een optie.