Opinie

Dit velletje leest iedereen

Miljoenen Nederlanders hebben schoon genoeg van islamisering, schrijft de PVV in een conceptverkiezingsprogramma van één A-vier. De partij wil het geld voortaan uitgeven aan „gewone Nederlanders”, niet meer aan „de mensen die we hier niet willen”.

„Geen immigranten meer uit joodse landen. Verbod op joodse uitingen. Synagoges dicht, verbod Thora. Israëlgangers mogen niet terugkeren. Preventief opsluiten radicale joden. Joodse hoofddoek niet in publieke functies.”

Redacteur ‘Yunus’ verving op Dutchturks.nl de islamitische aanduidingen in het verkiezingsprogramma voor joodse.

„Te kort? Ja, maar partijprogramma’s zijn meestal te lang. Traditionele partijen brengen hele boekwerken uit. Hierdoor mist een duidelijk beeld van wat het belangrijkste is, nauwelijks mensen die ze lezen. Dit velletje leest iedereen. (..) Het gaat om wat de inzet zal zijn. Was elke partij maar zo duidelijk.”

Chris Aalberts, verslaggever van ThePostOnline.nl.

„PVV presenteert vandaag op Facebookpagina Geert Wilders het conceptverkiezingsprogramma. Hoezo concept? Wie mag er wat aan veranderen?” Jij in elk geval niet, sneerde iemand terug.

Jos Heymans, politiek journalist RTL, op Twitter.