Taxidienst

Uber lijdt 1,2 miljard dollar verlies in een half jaar door hoge chauffeurskosten

Internettaxibedrijf Uber heeft over de eerste zes maanden van het jaar een brutoverlies van 1,2 miljard dollar geleden. Dat zei financieel topman Gautam Gupta tijdens een bijeenkomst met zijn investeerders.

Uber schreef in het tweede kwartaal 750 miljoen dollar aan rode cijfers. In het eerste kwartaal was dit 520 miljoen dollar negatief. De bedragen zijn exclusief aftrek van rente, belastingen en afschrijvingen. Uber is niet beursgenoteerd en daarmee niet verplicht om zijn resultaten te presenteren. Toch praat het investeerders ieder kwartaal bij. Ook in de VS leed Uber verlies, terwijl het eerder had gemeld in het thuisland winstgevend te zijn.

Het uitbetalen van chauffeurs is veruit de grootste kostenpost voor Uber. Ook steekt het bedrijf veel geld in verdere groei van de onderneming. Uber haalde in het eerste kwartaal ruim 3,8 miljard dollar op. In het tweede kwartaal steeg dat tot ruim 5 miljard dollar. (ANP)

    • Marc Hijink