Nederlander in Duitsland verdacht van verkrachten vluchteling

De man was directeur van een asielzoekerscentrum in Finnentrop-Heggen. Hij zegt dat de seks met wederzijdse instemming plaatsvond.

Foto Koen van Weel / ANP

Een 50-jarige Nederlander wordt in Duitsland verdacht van verkrachting van een Syrische asielzoekster. Dat meldt de regionale Duitse krant Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

De man, die tot februari directeur was van de asielopvang in het Duitse Finnentrop-Heggen, zou de 22-jarige Syrische meermaals verkracht hebben in zijn huis in Meschede. Sinds juni zit de man vast. Hij ontkent de vluchteling te hebben verkracht, schrijft de krant.

De twee zouden een verhouding hebben gekregen nadat ze elkaar in het asielzoekerscentrum ontmoet hadden. De vrouw zou zelfs een paar maanden bij de man zijn ingetrokken. Volgens de man hebben ze met wederzijdse instemming seks gehad.

De plek waar de man woont. Tekst gaat ver onder kaart.

De verkrachtingen hebben zich volgens de politie tussen januari en maart van dit jaar voorgedaan. De vrouw raakte zwanger, maar vanwege complicaties zou er abortus zijn gepleegd. Na de abortus ging de vrouw naar de politie en beschuldigde de man van verkrachting. Onderzoek op de foetus wees uit dat de man de vrouw zwanger had gemaakt.

Naast verkrachting wordt de man ook verdacht van het misbruiken van de dokterstitel. In e-mails zou hij zich, zonder dat hij dat daadwerkelijk is, als dokter hebben voorgedaan.

    • Joram Bolle