Duitse politie pakt Nederlandse mensensmokkelaar op

De man (31) probeerde in zijn auto een Afghaanse familie vanuit Polen het land in te smokkelen.

Een Nederlandse marechaussee zoekt met een spiegel onder een vrachtwagen aan de Belgische grens naar verstopte migranten. Foto Flip Franssen/HH

In Duitsland is donderdag een Nederlandse mensensmokkelaar opgepakt. Volgens ANP probeerde de man (31) in zijn auto een Afghaanse familie vanuit Polen het land in te smokkelen. De man zit vast, het gezin is naar een vluchtelingenopvang gestuurd.

De familie bestaat uit een 41-jarige man, een 44-jarige jarige vrouw en hun drie kinderen van 9, 8 en 6 jaar oud. Ze hadden niet de juiste papieren om Duitsland binnen te komen. Mogelijk worden ze teruggestuurd naar Litouwen, waar ze een asielaanvraag hadden gedaan.

Grens met Polen

Duitse agenten zagen de auto waar de familie en de Nederlandse man in zaten in de nacht van woensdag op donderdag op de snelweg bij Frankfurt an der Oder, dat tegen de grens met Polen aanligt. Bij de eerste afrit na de grens ging de auto volgens ANP van de snelweg af, richting Eisenhüttenstadt. De agenten lieten de auto toen stoppen.


Frankfurt an der Oder, in de buurt waarvan de Nederlandse man en de Afghaanse familie werden aangehouden.

    • Guus Ritzen