Churandy Martina verbetert Nederlands record in Lausanne

Hij finishte tijdens de Diamond League-wedstrijd na 19,81 seconden.

Martina bij de 200 meter in Lausanne, donderdagavond.
Martina bij de 200 meter in Lausanne, donderdagavond. Foto Reuters

In Lausanne heeft Churandy Martina donderdagavond het Nederlands record op de 200 meter verbeterd. Bij de Diamond League-wedstrijd finishte de atleet na 19,81 seconden, dat is 0,04 seconden sneller dan de tijd die hij vier jaar geleden liep in dezelfde Zwitserse plaats.

Verder eindigden in Lausanne Panamees Alonso Edward (19,92) en Jamaicaan Julian Forte (20,16) op plaats twee en drie. Nederlander Solomon Bockarie finishte met een tijd van 20,42 als zesde. Het wereldrecord op de 200 meter staat op naam van Jamaicaan Usain Bolt, met 19,19 seconden.

Martina liep vorige week in Rio nog de olympische finale op de 200 meter. Toen kwam hij met een tijd van 20,13 één honderdste tekort voor brons.

    • Guus Ritzen