aanslag niet opgeëist

Turkse oppositieleider Kilicdaroglu van CHP ongedeerd na aanslag

Het konvooi van de belangrijkste Turkse oppositieleider Kemal Kilicdaroglu (CHP) is donderdag in het noordoosten van Turkije aangevallen. Dat heeft minister Efkan Ala van Binnenlandse Zaken bekend gemaakt. Kilicdaroglu bleef ongedeerd. Drie militairen zouden in het vuurgevecht gewond zijn geraakt. De aanvallers waren vermoedelijk lid van de Turks-Koerdische guerrillabeweging PKK, zei Ala. De PKK heeft de aanval donderdag nog niet opgeëist. De aanval vond plaats in de buurt van de stad Artvin. Tegen de televisiezender NTV zei Kilicdaroglu nu veilig te zijn. Op beelden van de Turkse zender CNN Türk zou te zien zijn hoe politiemensen het vuur openen op de aanvallers. (Reuters)

Interview met advocaat ‘coupplegers’ pagina 12
    • Herman Staal