VERZEKERINGEN

Lagere winst voor ASR in eerste halfjaar 2016

Verzekeraar ASR heeft in het eerste halfjaar van 2016 een nettowinst van 382 miljoen euro geboekt. Dat is zo’n 4 procent minder dan in dezelfde periode een jaar geleden. Woensdag presenteerde de verzekeraar de eerste cijfers sinds de (gedeeltelijke) beursgang in juni. De gedaalde nettowinst komt volgens de verzekeraar doordat beleggingen minder hebben opgebracht. Het operationele resultaat – de winst uit bedrijfsactiviteiten – is juist 4 procent gestegen. Ook de omzet uit premies lieten een stijging zien, van 7 procent naar 2,7 miljard euro. Vooral in het segment Leven was de inkomstenstijging uit premies sterk, met 14,3 procent, overnames. Volgens ASR hadden hoge claims wegens hagel- en waterschade weinig impact op de cijfers. (NRC)

    • Simone van Driel