Verkeersmisdrijf

Britten leveren voortvluchtige Pool uit

Een voortvluchtige Pool die in 2013 een echtpaar en hun kleinkind doodreed in het Limburgse Meijel is vorige week in Engeland aangehouden en dinsdag uitgeleverd aan Nederland. De 35-jarige man moet nog een celstraf van bijna vijftien maanden uitzitten, meldt het OM. Het tweejarige meisje en haar grootouders reden op de fiets toen zij door de Pool werden aangereden. Hij reed te hard, verloor daardoor de macht over het stuur en kwam op de linker weghelft terecht. Hij had niet gedronken. De zaak kreeg veel aandacht nadat de vader van het meisje in de rechtszaal zijn stoel naar de rechter had gegooid, als protest tegen de aanvankelijke straf voor de Pool: een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar. Van het hof kreeg hij bij verstek een zwaardere straf. (NRC)

    • Jorg Leijten