De Thuiskok: Courgettekoekjes

©

Vegetariërs komen aan hun trekken in de Turkse keuken, al is het misschien wel handig fan te zijn van aubergine. Ook courgette komt vaak aan bod, zoals in deze Turkse klassieker. Deze courgettekoekjes worden ook vaak als pannekoek of taart gemaakt, maar als kleine balletjes zijn ze extra goed in de yoghurtsaus te dippen.

Rasp de courgettes, bestrooi het vruchtvlees met zout en laat minstens 1 uur uitlekken in een vergiet (druk met een bord op de courgettes om zo veel mogelijk vocht te onttrekken). Klop de eieren los met de bloem. Hak de dille, de bladpeterselie en de lente-uitjes fijn en voeg ze toe aan de courgettes. Verkruimel ook de beyaz peynir erboven en voeg het eiermengsel toe. Roer goed tot een beignetbeslag.

Verhit de frituurolie in een grote steelpan of braadpan op middelhoog vuur en frituur telkens 1 eetlepel beslag tot je alle beslag hebt gebakken. Laat de beignets uitlekken op keukenpapier. Maak intussen de saus. Hak de koriander fijn. Klop de yoghurt los en voeg een beetje zout en de koriander toe. Serveer de beignets lauw met de saus.

    • Sam de Voogt