Terreurverdachte gearresteerd in Eindhoven

De man trok de aandacht omdat hij met een bivakmuts op door de stad reed.

Het logo van de politie op een uniform. Foto Koen van Weel / ANP

In Eindhoven heeft de politie een man aangehouden die wordt verdacht van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. De man trok de aandacht omdat hij met een bivakmuts op in zijn auto door de stad reed. Dat meldt het Openbaar Ministerie woensdag.

Na de aanhouding doorzocht de politie het huis van de verdachte. Daar werd propagandamateriaal voor terreurbeweging Islamitische Staat aangetroffen. Dat werd in beslag genomen, net als een externe harde schijf, tiewraps, een mes en een portofoon. In de woning werden geen vuurwapens of explosieven gevonden.

Vrijdag al opgepakt

De verdachte werd afgelopen vrijdag al aangehouden, maar de arrestatie werd woensdag pas bekendgemaakt. De zaak is overgedragen aan het landelijk parket en wordt verder onderzocht door de landelijke recherche.

Een woordvoerder van het landelijk parket kon woensdagavond niet zeggen of de man een bekende van de politie was. “Hij leek op het moment van aanhouding niet op weg om een aanslag te plegen”, aldus de zegsman.

Volgens de woordvoerder betreft het waarschijnlijk geen verwarde man. “Er was voldoende materiaal om de man aan te houden”, zei de zegsman. Dinsdag werd de verdachte door de rechter-commissaris voor twee weken in bewaring gesteld.

    • Casper van der Veen