Politie houdt na 26 jaar een verdachte in moordzaak aan

De gearresteerde man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de moord op de Israëlische Miriam Sharon in 1990.

Foto Koen van Weel / ANP XTRA

De politie heeft maandagavond in Amsterdam een 52-jarige man aangehouden die ervan verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij de moord van Miriam Sharon op 8 oktober 1990, zo meldt de politie woensdag. Een DNA-match leidde tot de arrestatie. Nooit eerder werd door het zogenaamde coldcase team in Den Haag in zo’n oude onopgeloste zaak alsnog een verdachte aangehouden.

De Israëlische Sharon, die een relatie had met een Nederlandse man, werd op 36-jarige leeftijd in haar eigen woning vermoord. Ze had twee jonge kinderen. In het onderzoek dat de politie destijds verrichte, werden geen aanhoudingen gedaan. Wel waren destijds DNA-sporen veiliggesteld. De politie Den Haag onderzocht het DNA met moderne technieken en kwam zodoende alsnog een verdachte op het spoor. Hij wordt op donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris in Den Haag.

De politie tast nog in het duister over het motief. Daarom wil ze graag in contact komen met mensen die in contact stonden met de vrouw of die destijds al met de politie hadden gesproken.