Fransman steekt Britse vrouw dood in Australië

Tijdens de aanval riep de Fransman “Allahu akbar”. De Australische politie onderzoekt zijn motieven en kan op dit moment nog niets uitsluiten.

Een Britse vrouw is in de Australische staat Queensland doodgestoken door een Fransman terwijl hij “Allahu akbar” riep, zo meldt persbureau AP. Twee anderen raakten gewond bij de aanval. Een Britse man verkeert in kritieke toestand, een Australische man liep lichte verwondingen op.

Tijdens zijn arrestatie herhaalde de 29-jarige Fransman de Arabische frase, wat “gezien kan worden als een teken van extremisme”, aldus Steve Gollschewski van de politie van Queensland, tijdens een persconferentie in Brisbane. Gollschewski meldt dat de politie de zaak als moord behandelt, niet als een incident gerelateerd aan terrorisme. Hij benadrukt dat het motief van de Fransman nog onderzocht wordt: “We sluiten nog geen enkel motief, politiek of crimineel, uit.” Ook wordt onderzocht of de man psychische problemen of drugsproblemen had.

De man verbleef al bijna een jaar in Australië op een toeristenvisum en was geen bekende van de politie. Voor zover bekend heeft hij ook geen banden met radicale groeperingen als Islamitische Staat (IS). Volgens de politie handelde de Fransman alleen.

Het stadje Home Hill in het noordoosten van Australië.

    • Floortje Rawee