Afghanistan

Amerikaanse universiteit in Kabul opnieuw het doelwit van een aanval

Meerdere schutters hebben woensdagavond in de Afghaanse hoofdstad Kabul de Amerikaanse Universiteit aangevallen. Op de campus zijn schoten en explosies gehoord. Eén student zou zijn gedood, minstens achttien anderen zouden gewond zijn geraakt. Het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken meldde woensdagavond dat het universiteitsgebouw is omsingeld door Afghaanse elitetroepen, maar dat er nog steeds werd geschoten. Binnen zouden enkele honderden Afghaanse en internationale studenten en leden van het universiteitspersoneel vastzitten. De aanval is nog niet opgeëist. In een reactie laat het Witte Huis weten zich ernstige zorgen te maken en de aanval sterk te veroordelen. Het is de tweede keer deze maand dat militanten het voorzien hebben op de universiteit of haar medewerkers. Begin augustus werden een Australische en een Amerikaanse docent ontvoerd. Zij zijn nog spoorloos. (AP)

    • Paul Luttikhuis