Zonder aardappelen die geteeld zijn in je eigen ontlasting

Gelukkig hoef je in Mars: Mars niet te leren overleven op een dieet van aardappelen die geteeld zijn in je eigen ontlasting, korrels antidepressiva en ketchup. Het enige waarin deze game lijkt op sciencefictionfilm The Martian – naast het feit dat het spel zich afspeelt op de rode planeet – is dat je net zoals Matt Damon wanhopig op je brandstof aan het besparen bent. Mars: Mars is een eindeloze springgame waarin je in een futuristisch ruimtepak van platform naar platform moet springen. Met behulp van stuwraketten zorg je ervoor dat je heelhuids of in vele brokken schroot landt. De minimalistische vormgeving geeft de game een Crossy Road-achtige uitstraling. Het gepuzzel met de beperkte brandstof biedt genoeg uitdagingen. Mars: Mars zal dus niet snel vervelen, want ondanks de naam vind je jezelf al snel terug in het oude Egypte of in een onderwaterlevel waar Super Mario Bros een puntje aan kan zuigen. Uiteraard in outfits die iets meer passen in die omgeving. Hoe leuk dat ook is, als je een spacegame verwacht valt het toch enigszins tegen.

    • Hans Klis