Verenigde Staten

Donateurs Clinton Foundation kregen toegang tot Hillary

Geldschieters aan de filantropische stichting van de Clintons kregen soms toegang tot Hillary Clinton toen zij minister van Buitenlandse Zaken was, blijkt uit nieuw vrijgegeven e-mails van haar stafchef Huma Abedin. Zo vroeg de kroonprins van Bahrein niet alleen via officiële kanalen, maar ook via de Clinton Foundation om een onderhoud met de minister, en kreeg dit ook. Abedin gaf haar e-mails vrij als onderdeel van een rechtszaak aangespannen door de conservatieve groep Judicial Watch. In reactie liet Bill Clinton weten dat de Foundation geen donaties meer aanneemt van buitenlandse geldschieters als zijn vrouw president wordt. Hijzelf zou uit de leiding van de stichting stappen.

Waar is Hillary Clinton toch? pagina 13