Tyfoon

Overstroming dreigt bij Tokio

Zware regenval voorafgaand aan tyfoon Mindulle in Tokio Foto Kyodo/Reuters

De Japanse autoriteiten hebben een overstromingswaarschuwing afgegeven voor twee rivieren in het stedelijk gebied rond Tokio. De Tsurumi en de Irima dreigen buiten hun oevers te treden door de zware regenval. Die is veroorzaakt door de tyfoon die over de stad is getrokken. Voor zover tot nu toe bekend zijn er twee doden gevallen, elf mensen zijn gewond geraakt. Door de tyfoon Mindulle viel in 12 uur tijd 400 millimeter regen. Het komt zelden voor dat Tokio getroffen wordt door een tyfoon. Door de wateroverlast ontstonden opstoppingen op de weg en werd het treinverkeer ontregeld. Op Narita International Airport moest de luchtverkeersleiding de verkeerstoren tijdelijk verlaten. Dit weekeinde week raasde een ook al een zware tyfoon over het noorden van Vietnam. Daarbij zouden zeker acht mensen zijn omgekomen. (AP)

    • Bastiaan Nagtegaal