Toon je Monty Python-liefde met deze silly walks

‘Sorry dat ik te laat ben. Ik ben bang dat mijn loopje de afgelopen tijd een stuk belachelijker is geworden. Het kost me tegenwoordig iets meer tijd om naar kantoor te komen.’ De gekke loopjes van de mannen van Monty Python in hun Ministry of Silly Walks-sketches zijn legendarisch, Steppy Pants is dat niet. Het is een goede poging om dezelfde iconische lol op te roepen. In deze game zijn de gekke loopjes meer een middel dan een doel. Je kruipt in de huid van een slungelige held die over een eindeloze stoep wandelt. Maar kijk uit: als je op de richels tussen de stoeptegels stapt, ben je af. Hoelang je op het scherm tikt bepaalt hoe groot je stappen worden. Je loopjes worden absurd, maar niet bepaald vintage John Cleese. Steppy Pants is met recht een hit op iOS, maar alleen omdat het spel kan meeliften met de collectieve liefde voor Monty Python.

Teksten
    • Hans Klis