Rechtbank

Boete voor Limburgse ‘kampbeultweet’

De Limburgse politicus Christian Petermann is maandag veroordeeld voor een tweet waarin hij een officier van justitie met een „kampbeul” had vergeleken. Hij kreeg er een boete van 500 euro voor, waarvan de helft voorwaardelijk. De 40 uur taakstraf die justitie had geëist, kreeg hij niet. Van vrijheid van meningsuiting was volgens de rechter geen sprake. Zijn uitingen waren onnodig kwetsend en beledigend, vond deze. Petermann deed zijn uitspraken omdat hij het niet eens was met het vonnis over de voor corruptie veroordeelde Jos van Rey. Petermann was campagnemanager van Van Rey. Hij vergeleek de officier van justitie in die zaak, Anja Janssen-De Boer, met Irma Grese, de beruchte kampbewaakster die als lid van de SS onder meer in Auschwitz actief was. (NRC)

    • Auteur Onbekend