Man opgepakt in onderzoek dode politieagent Bonaire

De politie onderzocht in het kader van het onderzoek een woning en trof daarbij een verdacht voertuig aan.

De agent ging af op een melding van een woninginbraak.
De agent ging af op een melding van een woninginbraak. Foto Aimed Ayubi / ANP

Op Bonaire is dinsdag een man aangehouden in verband met de dood van een Nederlandse politieagent vorige week. De politie onderzocht in het kader van het onderzoek een woning en trof daarbij een verdacht voertuig aan. De bestuurder van de auto werd vervolgens aangehouden.

Het voertuig van de man is in beslag genomen, maar of de bestuurder iets te maken heeft met de dood van de Nederlandse politieagent, wordt nog onderzocht.

Woninginbraak

De 45-jarige agent werd vorige week woensdag doodgeschoten toen hij samen met een collega af was gegaan op een melding van een woninginbraak. Eenmaal aangekomen bij de woning, bleek het om een gewapende overval te gaan. De verdachten hielden zich binnen verscholen, maar sloegen na aankomst van de agenten op de vlucht. Daarop volgde een schietpartij waarbij een van de agenten gewond raakte en later overleed in het ziekenhuis.