Feyenoord laat half stadion leeg in Europa League

Uit angst voor een nieuwe straf van de UEFA zal de Rotterdamse Kuip slechts voor de helft gevuld zijn.

Foto: ANP / Kay in 't Veen

Bij de komende drie Europese thuiswedstrijden zal de Rotterdamse Kuip maar voor de helft gevuld zijn, zo meldt thuisclub Feyenoord. De club laat de vakken direct aan het veld leeg, uit angst voor een nieuwe straf van de UEFA. Door misdragingen in de Europa Leaguewedstrijd tegen AS Roma in 2015 kreeg Feyenoord al twee voorwaardelijke straffen.

Door de maatregel zullen er van de 45.000 stoeltjes in het stadion straks nog 26.000 bezet zijn. Ook worden er langs het hele veld netten gespannen en worden er extra stewards ingezet. Op de site noemt het bestuur de maatregelen “allerminst overdreven en absoluut noodzakelijk”. In de bewuste wedstrijd tegen AS Roma werden er voorwerpen op het veld gegooid, trappen geblokkeerd en vuurwerk afgestoken. Bovendien werden er racistische leuzen gescandeerd, waarvoor de club apart bestraft werd.

In juli ging de club succesvol in beroep, waardoor de straf van één wedstrijd zonder publiek werd omgezet naar een voorwaardelijke. Vrijdag hoort Feyenoord welke drie tegenstanders het zal treffen in de eerste ronde van de Europa League, waar het zich als bekerwinnaar afgelopen seizoen rechtstreeks voor plaatste.

    • Sjoerd Klumpenaar