Als Tinder in de Middeleeuwen had bestaan, zag het er zo uit

Nieuwe games

Wie relatieproblemen wil vermijden en toch de spanning van het swipen wil ervaren, speelt Reigns – al is het spel zo verslavend dat je mogelijk alsnog ruzie met je partner krijgt. Wat dat betreft zijn Mars: Mars en Steppy Pants veiligere keuzes.

Als Tinder in de vroege Middeleeuwen had bestaan, dan zag het eruit als Reigns. Door naar rechts of links te swipen bepaal jij, de monarch, de toekomst van het koninkrijk. Dat is even bruut als daten in de eenentwintigste eeuw. Reigns is een humoristisch vormgegeven kaartspel waarin je elke beurt weer een beslissing moet nemen die het verloop van het spel beïnvloedt. Kies je ervoor om te investeren in kerken en maak je zo de geestelijken blij (swipe rechts)? Of stel je de mannen van God teleur (swipe links)? Vier symbolen boven aan het scherm zijn de graadmeter van jouw heerschappij: een kruis, het volk, het leger en de schatkist. Is een van deze tekens leeg dan word je afgezet. Of erger: vermoord. Gelukkig kruip je meteen in de huid van je opvolger. Zo vlieg je door de eeuwen heen en leer je op Machiavelliaanse wijze overleven. Reigns combineert het beste van Tinder met de actie van Game of Thrones, de intriges aan het hof van The Tudors en de humor van Discworld.

    • Hans Klis