Siem de Jong op huurbasis naar PSV

De oud-speler van Ajax wordt in Eindhoven teamgenoot van zijn broer Luuk.

De Jong kwam van 2007 tot 2014 uit voor de grote rivaal Ajax. Foto: Robin van Lonkhuijsen / ANP

Siem de Jong maakt de overstap van het Britse Newcastle United naar PSV, dat hem voor één seizoen huurt van de Premier League-degradant. Dat maakt PSV maandag via de officiële kanalen bekend. Ook Newcastle United bevestigt de tijdelijke overstap.

Twitter avatar PSV PSV De handtekening staat, dus nu is het officieel. Siem de Jong is PSV’er: https://t.co/tJ48rF1byc https://t.co/wTL0VUCnKi

De 27-jarige middenvelder wordt bij PSV teamgenoot van zijn broer Luuk, die het afgelopen seizoen met 26 doelpunten topscorer werd bij de club. De club deelde een filmpje uit de kindertijd van de broers via Twitter:

De Jong zegt ondanks de blessures die hem de afgelopen tijd parten speelden klaar te zijn voor het nieuwe seizoen, zo laat hij weten tijdens zijn perspresentatie:

“Ik ben fit en kan eigenlijk direct met de groep gaan trainen. De komende weken moet ik vooral ritme op doen. Het is bovendien heel mooi om bij een club te komen die in de UEFA Champions League speelt en voor de titel strijdt. Ik ben heel blij dat PSV bij mij is uitgekomen, ik ben PSV dankbaar.”

Pikante overstap

De overstap naar PSV is pikant: De Jong kwam van 2007 tot 2014 namelijk uit voor de grote rivaal Ajax. Hij speelde in die periode 168 wedstrijden en scoorde daarin 57 goals. Ook was hij lang aanvoerder van de Amsterdammers, met wie hij viermaal kampioen van Nederland werd.

In de zomer van 2014 vertrok De Jong naar Newcastle United. Door slepende blessures kwam hij in twee seizoenen slechts tot 26 wedstrijden in alle competities, waarvan zeven als basisspeler. Afgelopen seizoen degradeerde de club naar de Championship, het op één na hoogste niveau in het Britse voetbal.

    • Etienne Verschuren