Oranje

Gullit opvolger Advocaat als assistent-bondscoach

Ruud Gullit (54) wordt de opvolger van Dick Advocaat als rechterhand van bondscoach Danny Blind bij het Nederlands elftal. Tegenover De Telegraaf bevestigde hij dat hij afgelopen week benaderd is door Blind. „Blind gaf me het gevoel dat ik een meerwaarde kan zijn in de staf bij Oranje en voor het team.” De 66-voudig international, aanvoerder van Oranje op het gewonnen EK in 1988, keerde maandagochtend terug uit Suriname en zou deze week met de KNVB de laatste details regelen voor een verbintenis tot en met het WK 2018 in Rusland. De KNVB wilde het bericht zondag niet bevestigen. Het is voor Gullit de eerste trainersklus sinds hij bij het Tsjetsjeense Terek Grozny ontslagen werd in 2011. Hij was sindsdien vooral actief als analist bij de BBC en SBS6 en als columnist voor De Telegraaf. (NRC)

    • Ward op den Brouw