Op de rand van het ravijn terwijl musea instorten

None

Illustrator Ralph Steadman maakte de bloedrode spettertekening voor de hoes van Furnaces, het zevende album van de Britse singer/songwriter Ed Harcourt. De morsige hanepootgraphics stemmen overeen met de hardere, indringende muziek die Harcourt vijftien jaar na zijn door Jeff Buckley beïnvloede debuut Here Be Monsters wil maken. Referenties voor zijn grimmigere sound zijn Nine Inch Nails en Peter Gabriel ten tijde van ‘Red rain’: dreigende, industrieel doordenderende soundscapes bij teksten over bad trips en een wereld die in brand staat.

Harcourt zingt gruiziger dan ooit en brengt in ‘Last of your kind’ een apocalyptisch visioen over twee geliefden die op de rand van de afgrond staan terwijl paleizen en musea instorten. Zware kost van een artiest die net iets te krampachtig zoekt naar de zin van zijn boze dromen.

    • Jan Vollaard