In beeld

Olympische winnaars en verliezers

De Spelen van Rio waren in tal van opzichten bijzonder. Nog één keer kijken we naar de grootse winnaars, levende legendes, de verrassingen en de nieuwe helden. Maar ook aandacht voor de verliezers, de tegenvallers en ongelukkigen.
Langeafstandloper Mo Farah wint twee keer goud op de 5 en 10 kilometer.
Reuters / Dylan Martinez
Nummer één van de wereld Serena Williams werd uitgeschakeld in de derde ronde van het olympische tennistoernooi.
Reuters / Kevin Lamarque
Voor Brazilië eindigde de Spelen op de best mogelijke manier: met een welverdiende gouden medaille in het voetbaltoernooi. In een kolkend Maracanã schoot publiekslieveling Neymar jr. zijn land in de penaltyreeks tegen Duitsland naar het eerste olympisch voetbalgoud.
Reuters / Leonhard Foeger
Hope Solo, de keepster van het Amerikaanse voetbalteam, won niet voor de derde keer een gouden medaille. Team USA werd in de kwartfinale verslagen door Zweden in een penaltyserie.
AP / Eraldo Peres
Winst voor de Amerikaanse estafetteploeg op de 4x400 meter.
AFP / Olivier Morin
Simone Manuel (rechts) uit de Verenigde Staten viert haar overwinning op de 100 meter vrije slag met Bronte Campbell. Bronte Campbell en haar zus Cate waren de grote favorieten, maar konden die status niet waarmaken.
AFP / Martin Bureau
Elis Ligtlee lag in de halve finale keirin nog in geslagen positie tot enkele rensters voor haar ten val kwamen. In de finale wist ze tot ieders verrassing de gouden medaille te winnen.
AFP / Odd Andersen
Slechte pers voor vier zwemmers van de Amerikaanse olympische ploeg, onder wie 12-voudig medaillewinnaar Ryan Lochte. Ze verzonnen een verhaal over een gewapende overval om te verdoezelen dat ze zich in een dronken bui hadden misdragen, vernielingen aanrichtten en zelfs op de vuist gingen.
Reuters / Lucas Jackson
Michael Phelps tijdens de 4x100 meter wisselslag. Hij is met 23 gouden medailles, behaald op vijf Olympische Spelen, de succesvolste olympiër aller tijden.
AFP / François-Xavier Marit
Kim Polling werd vooraf als medaillekandidaat gezien, maar verloor haar eerste partij in het judotoernooi.
ANP / Robin Utrecht
Wayde van Niekerk uit Zuid-Afrika wint overtuigend de 400 meter.
AFP / Eric Feferberg
De eerste olympische medaille ooit voor Fiji is de gouden medaille voor de rugbyers. Ze versloegen Groot-Brittannië met ruime cijfers en zijn thuis als nationale helden onthaald.
AFP / Philippe Lopez
Epke Zonderland viel in de toestelfinale van de rekstok en werd slechts zevende terwijl op een medaille werd gerekend.
AFP / Thomas Coex
Het goud op de evenwichtsbalk is een unieke prestatie van Sanne Wevers: ze is de eerste Nederlandse vrouw die een medaille behaalde bij het turnen.
AP / Dmitri Lovetsky
Elaine Thompson wint ten koste van favoriet Dafne Schippers de 200 meter sprint.
AFP / Oolivier Morin
Springruiter Jeroen Dubbeldam verspeelde op tweehonderste seconde een kans op een medaille.
ANP / Robin Utrecht
De Japanse ster van het mannenturnen Kohei Uchimura wint met zowel het landenteam als individueel de meerkamp.
AFP / Emmanuel Dunand
Yuri van Gelder kreeg een ludieke herkansing op Lowlands. Hij werd uitgesloten van de olympische finale doordat hij zich misdragen zou hebben in Rio.
Andreas Terlaak
Er stond geen maat op de Britten bij het baanwielrennen: zes keer goud. Op de ploegenachtervolging zette het team met Sir Bradley Wiggins een wereldrecord neer.
AFP / Odd Andersen
Chef de mission Maurits Hendriks bezoekt Annemiek van Vleuten in haar hotel, nadat zij is ontslagen uit het ziekenhuis. Van Vleuten kwam in de wegwedstrijd wielrennen, terwijl ze in gewonnen positie reed, hard ten val in een afdaling.
ANP / TeamNL
In de wegwedstrijd wielrennen bij de mannen werd ook hard gevallen. Koplopers Vincenzo Nibali (r) en Sergio Luis Henao vielen in de laatste afdaling. Rafa Majka (l) leek te profiteren maar werd in extremis gepasseerd door twee achtervolgers waarvan Greg van Avermaet de snelste bleek.
AFP / Greg Baker
Greg Van Avermaet wint voor België de gouden medaille bij de wegwedstrijd wielrennen.
AFP / Adrian Dennis
Simone Biles uit de Verenigde Staten is de grote ster van het vrouwenturnen met vier gouden medailles.
Reters / Ruben Sprich
En met deze foto nemen we afscheid van een olympische legende. Sprinter Usain Bolt voltooide in Rio een unieke triple-triple, door voor de derde achtereenvolgende keer de 100, 200 en 4×100 meter te winnen.
Reuters / Kai Pfaffenbach