Kritiek op zomerstop

Komend jaar is er wel een late night talkshow van de publieke omroep in de zomer

Presentator Eva Jinek
Presentator Eva Jinek Foto ANP

Het komende tv-seizoen zal er het hele jaar door een late night talkshow te zien zijn bij de publieke omroep. Jeroen Pauw en Eva Jinek maken maken ieder een half jaar een programma. Pauw is er tot en met december en in de maanden maart en april. Jinek presenteert haar talkshow in januari, februari en in de zomer.

Dat maakte NPO-directeur Frans Klein maandagmiddag bekend bij de jaarlijkse seizoenspresentatie van de publieke omroep. Het afgelopen seizoen hielden de talkshows zoals DWDD en Pauw een zomerstop. Dat kwam de NPO op veel kritiek te staan, onder meer van minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA).

De talkshow van de commerciële omroep RTL, RTL Late Night, ging wel de hele zomer door. Vanwege de zomerstop werden onder meer de aanslag in Nice, de coup in Turkije en de Brexit niet aan talkshowtafels bij de publieke omroep besproken.

Uitzending Gemist krijgt een metamorfose. De NPO gaat de website en de bijbehorende app in het voorjaar grondig vernieuwen. Aan de hand van een profiel krijgen kijkers aanbevelingen om programma’s te bekijken die bij hun voorkeur passen.

Pauw & Jinek pagina 24
    • Stijn Bronzwaer