informatief

KanniewaarzijnNPO 1, 22.20-23.00u.

Vanavond start het nieuwe seizoen van het satirische Kanniewaarzijn. Na vijf jaar (tien seizoenen) is het programma een vaste waarde geworden in het genre van de consumentenprogramma’s. Onder leiding van Astrid Joosten worden burgers geholpen die vastgelopen zijn in absurde situaties, voortkomend uit bureaucratische regelgeving en gedrag van bedrijven, instanties en overheden. Deze zaken worden nagespeeld door een team van cabaretiers, waaronder Plien van Bennekom en Annick Boer die al vanaf het eerste seizoen van de partij zijn. Dit seizoen maken twee nieuwe spelers hun opwachting: Leo Alkemade (onder andere bekend van Shouf Shouf Habibi, Floris en Toren C) en Bart Rijnink (Het Klokhuis, Doe Maar de Musical).

In het nieuwe seizoen verandert het een en ander. Zo is er een kersvers decor, ontworpen door Passion-regisseur David Grifhorst. In het onderdeel ‘Weggegooid geld’ wordt dit seizoen wekelijks gekeken wat er met Europees geld gebeurt. Een nieuwe rubriek is ‘Klaare taal’ waarin kromme teksten in bijvoorbeeld gebruiksaanwijzingen of vreemde teksten op verkeersborden worden aangekaart.