Eredivisie

Droomdebuut jonge Ünal in basis bij FC Twente

De 19-jarige Enes Ünal zorgde met een droomdebuut in de basis voor de eerste zege van FC Twente dit seizoen. De geplaagde club, tot enkele weken voor de start van de competitie nog op het randje van voetbal op een niveau lager, won met 4-3 van FC Groningen, mede dankzij een hattrick van Ünal. De van Manchester City gehuurde Turkse aanvaller maakte die in slechts zestien minuten. De laatste die dat deed? Bryan Ruiz in 2010, ook namens Twente. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist in de slotminuut, door een goal van Jari Oosterwijk. „Ik heb wel vaker drie keer in een wedstrijd gescoord, toch blijft het iets bijzonders”, zei Ünal. „Ik ben aanvaller en sta er om doelpunten te maken. Dit keer lukte het. Het is nu een kwestie van hard blijven werken met dit jonge elftal.” (ANP, NRC)

    • Bart Hinke