Buitenlands voetbal

De Boer en Advocaat onderuit bij start seizoen

Frank de Boer heeft zondagavond geen goed gevoel overgehouden aan zijn debuut in de Serie A. De nieuwe trainer van Internazionale zag zijn club in Verona verliezen van Chievo (2-0). Valter Birsa maakte beide doelpunten, in een wedstrijd waarin Inter in de eerste helft het betere van het spel had. De Boer begon met een 4-2-3-1 opstelling, met in de punt van de aanval sterspeler en aanvoerder Mauro Icardi, die deze week voor vijf jaar bijtekende. Ook Dick Advocaat heeft zijn competitiedebuut verloren. Hij zag Fenerbahçe onderuit gaan bij Istanbul Basaksehir (1-0) in het eerste duel in de Turkse Super Lig voor de 68-jarige Nederlander. Beide ploegen eindigde het duel met tien man. Gregory van de Wiel had een basisplaats bij Fenerbahçe. Robin van Persie viel een half uur voor tijd in. (ANP)

    • Bart Hinke