50Plus komt als eerste partij met verkiezingsprogramma

Henk Krol zal bij de verkiezingen van 2017 opnieuw lijsttrekker zijn van de ouderenpartij.

Henk Krol wordt opnieuw lijsttrekker van 50Plus. Foto: Remko de Waal / ANP

Ouderenpartij 50Plus heeft maandag als eerste politieke partij het verkiezingsprogramma gepresenteerd.

In het concept-verkiezingsprogramma 2017-2021 staat onder meer dat 50Plus de AOW-leeftijd terug wil brengen naar 65 jaar. Ook wil de partij “een werkgelegenheidsoffensief” om werklozen vanaf 45 jaar aan een baan te helpen. Daarnaast beoogt 50Plus een sterke verlaging van het eigen risico in de zorgverzekering.

Op het concept-programma kunnen de leden van 50Plus amenderingen indienen tot en met 15 september. Hiertoe worden regionale bijeenkomsten gehouden in Den Bosch, Zwolle en Den Haag.

Lees ook: Oprichter en senator Jan Nagel gaat 50Plus opnieuw leiden.

Krol opnieuw lijsttrekker

Henk Krol wordt bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 opnieuw lijsttrekker voor 50Plus. Althans, als de leden de voordracht van de selectiecommissie volgen. Er stelden zich geen tegenkandidaten beschikbaar.

Krol was, met een korte onderbreking, de afgelopen vier jaar politiek leider van 50Plus en fractieleider in de Tweede Kamer. In juni wees een peiling van onderzoeksbureau Ipsos uit dat Krol op het vertrouwen van slechts 38 procent van de achterban van de partij kan rekenen. 50Plus steeg de afgelopen maanden in de peilingen naar zes à zeven zetels.

    • Etienne Verschuren