Zeker tien doden bij dubbele zelfmoordaanslag Somalië

De islamitische terreurbeweging Al-Shabaab heeft de aanslagen opgeëist.

Ravage na een aanslag in Somalië eind juli.
Ravage na een aanslag in Somalië eind juli. Foto Reuters

Bij een dubbele zelfmoordaanslag in de Somalische stad Galkayo zijn zondag zeker tien doden gevallen. De aanvallen vonden plaats op het hoofdkwartier van de plaatselijke regering. De islamitische terreurbeweging Al-Shabaab heeft de aanslagen opgeëist, bericht Reuters.

De stad waar de aanslagen plaatsvonden.

Onder de doden bevinden zich zowel burgers als veiligheidsdiensten. De aanslagen werden uitgevoerd met twee auto’s. Getuigen zeggen tegen Reuters dat ze twee luide knallen hoorden, die gevolgd werden door geweerschoten.

Bom in truck

“Er waren twee enorme bommen”, tekent Reuters op uit de mond van een lokale bewoner.

“De eerste was een truckbom, gevolgd door een autobom een minuut later.”

Al-Shabaab zegt dat ze achter de aanslag zitten. De terreurbeweging strijdt tegen de Somalische regering, nadat ze in 2011 verdreven werd uit hoofdstad Mogadishu door troepen van het Somalische leger en de Afrikaanse Unie. Ze pleegt nog regelmatig bloedige aanslagen, onder meer in Kenia. In juni doodde Al-Shabaab bij twee aanslagen op hotels in Somalië minstens dertig mensen.