Werkzaamheden aan spoorbrug A1 lopen uit

De rijbaan richting Amsterdam zal nu niet, zoals gepland, maandag om 05.00 uur worden geopend.

De snelweg richting Amersfoort wordt verlengd naar de nieuw aangelegde, verbrede route, onder het nieuwe aquaduct door. Daarnaast wordt ook de oude spoorbrug over de A1 gesloopt en de nieuwe spoorbrug op het spoor aangesloten.
De snelweg richting Amersfoort wordt verlengd naar de nieuw aangelegde, verbrede route, onder het nieuwe aquaduct door. Daarnaast wordt ook de oude spoorbrug over de A1 gesloopt en de nieuwe spoorbrug op het spoor aangesloten. Foto: Remko de Waal / ANP

De werkzaamheden aan de spoorbrug over de A1 bij Muiderberg lopen uit. Dat laat Rijkswaterstaat zondag weten.

De rijbaan richting Amsterdam zal nu niet, zoals eerder werd verwacht, maandagochtend om 05.00 uur worden geopend. Dit geldt wel voor de nieuwe rijbaan richting Amersfoort. Later op zondag wordt duidelijk wanneer de A1 richting Amsterdam naar verwachting open zal gaan, zo zegt Rijkswaterstaat.

Lees ook: Slopen en slepen langs nieuwe A1.

Hoewel de sloop van de brug in eerste instantie voorspoedig verliep, worden er nu meer problemen ondervonden, zo laat Rijkswaterstaat weten:

“De steunpunten van de oude spoorbrug zijn taaier dan voorzien. Het slopen daarvan gaat, ondanks de inzet van de grootste machines, langzamer dan gepland.”

Het verkeer richting Amersfoort en Almere moet flink omrijden door de werkzaamheden. De omleidingsroute loopt via Utrecht over de A2, A12 en A27, zo laat de ANWB weten.

Grootscheepse werkzaamheden

De A1 richting Amersfoort-Almere is sinds vrijdag afgesloten tussen de knooppunten Diemen en Muiderberg. Zondagavond vanaf 21.00 uur is ook de weg richting Amsterdam dicht. Na de sloop van de oude spoorbrug zal het viaduct dat al af is in gebruik worden genomen.

De werkzaamheden aan de A1 behelzen niet alleen die aan de spoorburg: ook wordt het stuk wegdek tussen de knooppunten Diemen en Muiderberg verbreed en naar het zuiden verplaatst.

Ook treinverkeer ligt plat

Naast automobilisten zullen ook treinreizigers hinder ondervinden van de werkzaamheden: ook het treinverkeer langs het werkvak ligt namelijk plat. ProRail werkt tot vrijdagmiddag 26 augustus aan de aansluiting van de spoorbrug op het landelijke spoornetwerk. Die dag zal rond 12:30 uur de eerste trein over het viaduct rijden.

Als gevolg van de werkzaamheden rijden er tot vrijdag geen treinen maar bussen tussen Weesp en Almere Oostvaarders en Hilversum en Almere Oostvaarders.