Verenigd Koninkrijk

Burgemeester van Londen roept op tot ontslag Labour-leider Jeremy Corbyn

De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, heeft leden van de Britse Labourpartij opgeroepen om partijleider Jeremy Corbyn te vervangen bij de verkiezing voor het leiderschap van de partij. Volgens Khan heeft het onvermogen van Corbyn om Britse kiezers te overtuigen bij de Europese Unie te blijven aangetoond dat hij niet genoeg invloed heeft. Khan, een van de prominentste leden van Labour, deed zijn oproep in de Britse krant The Observer. „Jeremy heeft laten zien dat hij niet in staat is om een effectief team op te bouwen en is er niet in geslaagd het vertrouwen en respect van het Britse volk te winnen”, zegt Khan, die in mei werd gekozen als eerste islamitische burgemeester van Londen. In juni stemden Britten bij een referendum voor een vertrek uit de EU. Corbyn, die in 2015 werd gekozen tot partijleider, kampt sindsdien met een revolte. Parlementslid Owen Smith is zijn tegenkandidaat. Eind september kiest Labour zijn leider. Corbyn is favoriet. (Reuters)