Scheepsmast breekt af in Harlingen, drie doden

Drie Duitse toeristen belandden onder de voorste mast van de boot die net de haven binnenvoer.

Bij een ongeluk op een zeilboot in Harlingen zijn drie mensen om het leven gekomen. De mast van het schip is afgebroken.
Bij een ongeluk op een zeilboot in Harlingen zijn drie mensen om het leven gekomen. De mast van het schip is afgebroken. Foto ANP

In Harlingen zijn zondagmiddag volgens de politie drie doden gevallen nadat een mast was afgebroken en op een schip viel. Verder raakte niemand gewond.

Het gaat om drie mannen van negentien, 43 en 48 jaar oud. Ze zijn allen afkomstig uit de Duitse gemeente Amberg. Ze kwamen om het leven door een breuk van de voorste mast, net voor de tweemaster de haven van Harlingen binnenvoer. Over hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog niets bekend.

In totaal waren twaalf Duitse familieleden aan boord van het schip, dat net terugkwam van een reis op de Waddenzee. De 51-jarige schipper en tevens eigenaar is met zijn vrouw gehoord door de politie. Voor de overige opvarenden is slachtofferhulp geregeld.

Twitter avatar polfryslan Politie Fryslân Bij een ongeval op een boot in de Nieuwe Willemskade in #Harlingen zijn drie personen om het leven gekomen (1)
Twitter avatar polfryslan Politie Fryslân Bij het ongeval op de boot (tweemaster) zijn geen gewonden gevallen. Het ongeluk is op het water nabij haven #Harlingen gebeurd. (3)
Twitter avatar polfryslan Politie Fryslân Naast de schipper en vrouw bevonden zich 12 Duitse toeristen, afkomstig uit 1 familie. Het technische onderzoek op de boot is begonnen. (8)

Het ongeluk vond rond half twee zondagmiddag plaats aan de Nieuwe Willemskade in de Friese stad.

Tekst gaat verder na tweet.

Twitter avatar 112Fryslan 112Fryslân.frl #Harlingen Ongeval op charterschip. Traumaheli nog onderweg. Volgens de politie zijn er drie personen overleden. https://t.co/KYP2JjnqUw

Harlingen is een havenplaats waarvandaan onder andere veel veerboten vertrekken naar de Waddeneilanden.

De ligging van Harlingen, in Friesland.