Hoe Trump een film uitlegt

Grootste prestaties, absolute losers en hele normale, proportionele handen. Eigenlijk is de filmwereld ervan vergeven, blijkt uit de tweets met de hashtag #TrumpExplainsMoviePlots. De oefening is simpel: vertolk het verhaal van een blockbuster naar de taal van presidentskandidaat Donald Trump.

Twitteraars gaan los op allerlei films, van Edward Scissorhands (‘This guy, this creepy guy, he’s got scissors for hands. Many people are saying this. My hands, they’re great’ tot Jaws (‘Big shark. Biggest shark you ever saw. I saw it, folks. Huge. Police chief. Great guy, friend of mine. He killed it’. Daarbij wordt verwezen naar uitspraken die Trump in zijn presidentsrace heeft gedaan, zoals het verwijt dat zijn toenmalige tegenstrever Jeb Bush “low energy” was. De taal en het metrum van Trump zoals hij die op Twitter en in zijn toespraken gebruikt, blijken zich goed te lenen voor parodieën.