Deze coaches worstelen zichtbaar met hun emoties

Als een Mongoolse worstelaar wegens onsportief gedrag het brons misloopt, reageren zijn coaches wel heel apart.

Foto: Toru Hanai / Reuters

Een opmerkelijk tafereel zondag in de strijd om een bronzen medaille bij het vrije stijl worstelen voor mannen tot 65 kilogram. De Mongoolse worstelaar Ganzorigiin Mandakhnaran nam het daarin op tegen de Oezbeekse Ikhtiyor Navruzov. Als Mandakhnaran achttien seconden voor het einde met 7-6 voorstaat, besluit hij een pesterig en onsportief dansje te doen voor de ogen van zijn opponent.

Als de tijd is verstreken heeft Mandakhnaran gewonnen. Althans, zo lijkt het. Want de jury besluit de stand gelijk te trekken wegens het ‘ontlopen van het gevecht’ (7-7). Na hevig protest van de coaches van Mandakhnaran, komt daar zelfs een punt bovenop (7-8) en mist de Mongoolse worstelaar het brons. Hierop besluit één van de coaches demonstratief zijn t-shirt en schoenen uit te trekken. De andere Mongoolse coach volgt zijn voorbeeld:

Op de bewegende beelden is niet te zien dat één van de coaches ook nog zijn broek uittrekt, terwijl het publiek flink van zich laat horen. We hopen dat het daarbij is gebleven.