amusement

3Lab: InfantilioNPO 3, 20.30-21.00u.

Op NPO 3 een week vol experimentele programma’s in de 3Lab TV-week. Jonge makers krijgen een podium om voor een groot publiek nieuwe formats te testen. Een breed scala aan experimenten komt voorbij: series, videoclips, documentaires, talkshows en films worden uitgezonden en daarnaast besproken door presentator Jan Versteegh. Online brengt 3Lab het hele jaar door vernieuwende en verrassende video’s en enkele veelbelovende experimenten verdienen zendtijd op tv. De ultieme beloning kan zijn dat een programma een vervolg krijgt in de reguliere programmering van de publieke omroep.

Deze week trapt Infantilio dagelijks de avond af, een sketchprogramma waarin kinderen de absurditeiten van het volwassen leven naspelen. Sommige personages komen meerdere afleveringen terug om iedere keer een wonderlijk aspect uit de wereld van volwassenen te belichten: van hippe vriendinnen in de sportschool die glutenvrij eten tot aan een uitgeblust huwelijk. Door kinderen in de leeftijd van zeven tot twaalf de infantiliteiten van het dagelijks leven te laten spelen, wordt ons een confronterende spiegel voorgehouden.