Ajax verliest thuis van Willem II, PSV wint bij PEC

Het verschil tussen Ajax en PSV is daarmee opgelopen tot vijf punten.

Ajax keeper Andre Onana na de 1-1 .
Ajax keeper Andre Onana na de 1-1 . Foto ANP

Ajax heeft zaterdagavond zijn derde wedstrijd van het seizoen verloren. Het Tilburgse Willem II won met 1-2 in de Amsterdam ArenA - voor het eerst ooit. Het zijn de eerste drie punten voor Willem II dit seizoen, dat zijn eerste twee wedstrijden verloor.

André Onana stond bij de Amsterdammers op de goal ter vervanging van Jasper Cillessen, die bezig is met een transfer naar FC Barcelona. Hoewel Davy Klaassen na twintig seconden al de score opende, wist Ajax de tegentreffers van Erik Falkenburg en Fran Sol niet meer te boven te komen. Voor Ajax is de achterstand tot PSV daarmee al opgelopen tot vijf punten.

PSV wint bij PEC, NEC nog altijd ongeslagen

PSV wist zonder al te veel problemen te winnen bij PEC Zwolle (0-4). Daarmee staat de regerend landskampioen uit Eindhoven momenteel op negen punten, met drie overwinningen op rij. PEC Zwolle heeft na drie speelrondes één punt, en bekleedt een plaats in de onderste regionen van de eredivisie.

NEC is in de eerste drie wedstrijden van het seizoen nog altijd ongeslagen. Eerder speelde de club uit Nijmegen al twee keer gelijk, zaterdagavond wist het Heerenveen thuis te verslaan met 2-1. Doelpuntenmakers bij NEC waren Dario Dumic en Reagy Ofosu. Bij Heerenveen maakte Pelle van Amersfoort de gelijkmaker.

Vitesse wint van Roda

Vitesse heeft zijn tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. De voetbalclub uit Arnhem won zaterdagavond met 1-0 van Roda JC. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de 22ste minuut gemaakt, door Lewis Baker.

Roda leed daarmee zijn eerste nederlaag van het seizoen. Het wist tot nu toe twee keer gelijk te spelen en staat nu op twee punten. Vitesse verloor vorige week tegen ADO Den Haag, maar won eerder van Willem II. Daarmee staan ze op zes punten en komen ze in de subtop terecht. Volgende week speelt Vitesse thuis tegen FC Utrecht, Roda JC uit tegen Willem II.