Verrassingsoptreden van Jett Rebel en negen andere hoogtepunten

Lowlands Dag 2 Het weer was onverwacht goed tijdens de tweede dag van het Lowlands-festival, op een flinke regenbui aan het begin van de avond na. Muzikaal was er veel te beleven op deze funky dag, met een verrassingsoptreden van Jett Rebel als een van de highlights.

Jett Rebel in roze overall tijdens zijn verrassingsoptreden.
Jett Rebel in roze overall tijdens zijn verrassingsoptreden. Foto Andreas Terlaak
De Likt in een uitpuilende Xray.

De Likt in een uitpuilende Xray. Foto Andreas Terlaak

1. De enorme belangstelling voor De Likt, de Raggende Manne van de Nederhop, in de veel te kleine X-Ray.

2. Marco Bakker die, moeder help me, Let’s dance van Bowie en Prince’s Purple Rain zingt in de Alpha.

3. Erg goede Nederlandse hiphop van het collectief Broederliefde, op een dag die meer Rotterdams raptalent aan het licht brengt.

4. Een uiterst funky festivalset van Kamasi Washington, met speciale vermelding van de keytarsolo van toetsenman Professor Boogie.

Concert van baritons Henk Poort, Marco Bakker en Ernst Daniel Smid die met Tributo 2016 op Lowlands een hommage brengen aan de grote overleden popsterren van het afgelopen jaar als Prince en David Bowie.

Concert van baritons Henk Poort, Marco Bakker en Ernst Daniel Smid die met Tributo 2016 op Lowlands een hommage brengen aan de grote overleden popsterren van het afgelopen jaar als Prince en David Bowie. Foto Andreas Terlaak

5. Niet één maar wel vijf menselijke draaikolken bij De Staat, met zanger Torre Florim veilig op een verhoging.

6. Hartverwarmende swingmuziek van de Kaapverdische accordeonlegende Bitori.

7. Het mysterieuze “Don’t Die On Me” blijkt een verrassingsoptreden van Jett Rebel in roze overall en rock’n roll-reïncarnatie.

8. De deejay bij de Charlietent die, heel bijdehand, Randy Newmans I Think It’s Gonna Rain Today opzet als het noodweer losbarst.

9. Het feestje dat King Gizzard and the Lizard Wizard maakt van de regenbui die overal in de schuilplaatsen verbroedering brengt.

10. Noel Gallagher die de oude hits van Oasis nog niet is vergeten.