Ook zondag stiptheidsacties Schiphol

Bij de acties werkt het KLM-personeel “strikt volgens de regels”, en dus doen ze niets meer dan in hun functieomschrijving staat.

Werknemers van KLM delen in juli bij de inchekbalies in vertrekhal 2 flyers uit aan reizigers op Schiphol. Het grondpersoneel van KLM voert actie voor een betere cao. Links staat FNV-bestuurder Zakaria Boufangacha.
Werknemers van KLM delen in juli bij de inchekbalies in vertrekhal 2 flyers uit aan reizigers op Schiphol. Het grondpersoneel van KLM voert actie voor een betere cao. Links staat FNV-bestuurder Zakaria Boufangacha. Foto ANP

Het grondpersoneel van KLM gaat ook zondag ‘stiptheidsacties’ uitvoeren op Schiphol. FNV-bestuurder Jan van den Brink zei dat zaterdag tegen ANP. Bij de acties werkt het personeel “strikt volgens de regels”, en dus doen ze niets meer dan in hun functieomschrijving staat. Dat kan vertragingen opleveren.

De acties morgen worden gehouden van 09.00 uur tot 13.00 uur. Zaterdagmiddag hield het personeel ook al zo’n stiptheidsactie. FNV-bestuurder Van den Brink zei tegen ANP dat reizigers daar niets van hebben gemerkt, maar dat er achter de schermen wel degelijk vertragingen waren.

Stakingsverbod

Vanwege terreurdreiging en vakantiedrukte legde de rechter het grondpersoneel van KLM vorige week nog een stakingsverbod op. Dinsdag dient een hoger beroep van vakbond FNV over de zaak. Volgens de bond doet het personeel niets verkeerd met de huidige acties, omdat ze hun werk naar behoren uitvoeren.

KLM en FNV zijn in conflict omdat de vakbond betere arbeidsvoorwaarden eist. Ook wil FNV dat KLM een jaar eerder dan gepland de lonen verhoogt. Daarnaast moet de luchtvaartmaatschappij van FNV meer langdurige uitzendkrachten in dienst nemen en voor het afschaffen van seniorendagen een tegenprestatie bieden.