Zomervloggers: Tosca en Anita bij Landjuweel

Vloggers Tosca Niterink & Anita Janssen doen deze zomer wanhopig moeite om zich te amuseren. Daartoe speuren ze gewapend met zwaar videogeschut de evenementen af. Van het Broccoli Festival tot de kofferbakverkoop in Cadzand. Van Bach Buiten in Amsterdam-Noord tot de Robeco Summer nights en het Wolfeest in Balloo.

De evenementenladder, die ons brengt waar deze zomer de leuke dingen gebeuren, was deze week niet vooruit te branden. Bleef stokstijf staan in de bezemkast van onze werkruimte in Ruigoord. “Ik ga nergens heen,” riep hij beslist, “ik blijf hier want hier gebeurt het al sinds begin jaren tachtig, het evenement der evenementenladders, het Landjuweel! Ik heb het in 40 jaar nog nooit gemist!!”

Hij pakte zijn tent en zijn slaapzak, trok een geborduurde pofbroek aan, en liep samen met de zwabber en de ragebol het dorp in. Op de hoek draaide hij zich om en riep: “Kom mee, dit wil je niet missen!”

Daarna verdween hij in een dikke rookwolk.

“Ik wist niet dat de evenementenladder blowde,” zei Annie verbaasd. “Van de zwabber had ik al een vermoeden,” riep ze terwijl ze haar camera van de kapstok griste en haar hoge hoed opzette. Enfin, we storten ons in het Landjuweel gedruis en kwamen er pas vijf dagen later weer uit! Wat een feest! We hebben er een filmpje van gemaakt.

Kijk de eerdere afleveringen van Tosca en Anita hier terug.