Zilver voor BMX’er Van Gorkom

Niek Kimmann moest genoegen nemen met een zevende plaats.

Jelle van Gorkom en Niek Kimmann in actie op Rio.
Jelle van Gorkom en Niek Kimmann in actie op Rio. Foto ANP / Olaf Kraak

De Nederlandse BMX’er Jelle van Gorkom heeft vandaag zilver gepakt op de Olympische Spelen in Rio. Zijn landgenoot Niek Kimmann kwam aanvankelijk goed mee, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een zevende plaats. Het goud was was voor de Amerikaan Connor Fields.

Na de finish was er even onduidelijkheid over naar wie het brons ging. Aanvankelijk leek de Amerikaan Nicholas Long derde te zijn geworden, maar na bestudering van de finishfoto bleek het brons toch te gaan naar de Colombiaan Carlos Alberto Ramirez Yepes. Het verschil: een luttele vijf duizendste van een seconde.

Lees ook ‘Ik ben nergens anders goed in’, zei de zilveren BMX’er
Twitter avatar usacycling USA Cycling Heartbreaker. Now saying @niclong64 is 4th after video replay. 😔 #ridewithUS
BMX Mannen
. Connor Fields 34.642
. Jelle van Gorkom 35.316
. Carlos Alberto Ramirez Yepes 35.517
7. Niek Kimman 36.570